linkovi art

Tweeter

Follow stafelaj on Twitter

stop GMO

Baner

oglasi

Imamo 99 gostiju na mreži

Search

sova

 GRBOMANIJA (ŽALOSNA SOVA VS FARAONI)  0faraoni

 Novokomponovani grbovi  gradova, opština, sela i naselja nude nam novi pogled na sopstvenu istoriju. Pažljivim iščitavanjem saznaćete mnogo toga. Ko ste, odakle ste, ko su vam bili preci, koliko rakije su mogli da popiju, šta su ovde tražili Rimljani, kakve su oklope nosili krstaši. Možete saznati da se sa Zvezdare vide zvezde, da u Svilajncu ima svilenih buba, da na Rudniku ima rudnik, u Jagodini jagode. Upznaćete se sa raznim letećim i poluletećim spodobama, koje vam možda borave na tavanu ili u podrumu , a da to niste ni znali. Proverite. Nažalost, nema naših domaćih drekavaca, đipala i vampira, po čemu smo itekako prepoznatljivi.

 

grb1x

 


 

 

Kuda idu divlje svinje

Otkuda divlja svinja na grbovima gradova i naselja. Objašnjenje je da je to grb Šumadije. Navodno su na zapadu Srbiju označavali glavom ustreljene divlje svinje. Šta bi bilo da su nas označavali glavom magarca?

svinje

Možda su naši preci, po totemizmu, smatrali da vodimo poreklo od divlje svinje (u tom slučaju nikako nije smela da bude ustreljena). Moguće je da su bili u pravu ali pre bi se reklo da je to bila domaća. Životinjska farma?Grb Šumadije?

 

 

Novobeogradska TVRĐAVA

Novi beograd na svom grbu ima tvrđavu. Da ima piramidu bilo bi razumljivo, pošto već ima i veliku i malu, a ne moraju ni da se iskopavaju. A tu su i po tri trake u svakom smeru. I to je sve. To je naš Novi Beograd. Laku noć Beograde.

  

 Laku noć Beograde.

 

 

 DESET ORIGINALNIH GRBOVA - SVE ORIGINAL DO ORIGINALA

0orginali

 Komentar je više nego suvišan. Ovo su grbovi 10 mesta u Vojvodini.

 

 

 

 

LEPOTICE SA GRBOVA

 

devojke1

Lepotice sa grbova gradova Srbije

devojke2

 

 

andjeli1

 A ovo su Andjeli sa grbova

 

 VOŽD I KNEZ SA GRBOVA

knezovi

Pogodi ko je to

 

 CAR I JUNAK AS ČEGRA

knezovi2

 

 

 

SVETI SAVA

 

Sava

?

 

NEMAC I RUDAR SA MACOLOM

rudar

 

DA NIJE ŽALOSNO BILO BI SMEŠNO

 

 

 

 

 

Coming soon..

Naručite tvrđavu, reku. flotu ...

predlozi za grb

Usvojite novi grb

 

 

 

Girl On Girl 7 Frivolous Dressorder The Stair Pakistani Gf First Threesome Queensnake Bondage Holly Shock Spitting Up Cum Bohsia Singapore Melayu Girl Enjoy Big Dicks