stop GMO

Baner

oglasi

Imamo 88 gostiju na mreži

Search

art gallery

Paintings Dimitrijević on web gallery
Baner
Baner
Baner
web gallery

 Slikarstvo i štampa

Slikarstvo je danas napadnuto i spolja i iznutra. Još pre više decenija u modu je ušla tzv. serigrafija ili sito štampa.

Sami slikari ( i to poznati i priznati ) su umnožavali svoje radove u nebrojeno primeraka, dodavali po dve tri tačkice, potpisivali i tako „ ručno dorađena“ štampa progašavana za sliku, pa još umetničku. Štampano je najviše u Italiji, jer kod nas nije bilo te tehnologije. Danas, kad je tehnologija pristigla svi su se bacili na proizvodnju „umetničkih“ slika: slikari, štampari, ramadžije...Tehnologija je takva da je moguća štampa na papiru, platnu i to iz rolne, dasci, kori od drveta i na svemu što poželite. Cena štampe na platnu je ispod 20 evra po metru kvadratnom, a koliko vi plaćate takvu „sliku“. Akvareli, pasteli, ulja na platnu sve se to lepo odštampa, malo zamaže ili lakira i prodaje kao orginal. Naravno, zapad je uvek ispred nas, aktuelna je tehnologija „giclee printing“. To je  kvalitetna štampa na slikarskom platnu, sa premazivanjem i  lakiranjem. Pa pošto je na slikarskom platnu, to bi trebalo da bude „slika“. Najčešće se original ne prodaje, već samo kopije. Ovo je naročito interesantno kod hiperrealista, gde je verovatno i orginal štampana fotografija, preko koje je pređeno slojem boje. Za tako nešto možete  da dobijete i sertifikat. Zašto? Da biste bili prevareni tri puta. Original ne postoji, kupujete bezvrednu štampu i dobijate sertifikat. To je umetnost. Umetnost prevare.

 

printer-painter

Tagovi giclee printing, fine art print, serigrafija, fabrika slika

Girl On Girl 7 Frivolous Dressorder The Stair Pakistani Gf First Threesome Queensnake Bondage Holly Shock Spitting Up Cum Bohsia Singapore Melayu Girl Enjoy Big Dicks